We hebben een aanvraag ontvangen van een niet-VKZ lid om zijn Kolibri 560 aan te bieden aan VKZ leden. Normaal gesproken zou ik dat niet doen, maar in dit geval gaat het om een unieke trailer, en ik weet dat er 560 eigenaren zijn op zoek naar een trailer voor hun schuitje.

560 thumb

Wat te trailer zo speciaal maakt is dat deze op maat gemaakt is voor een 560 en de trailer is in hoogte te stellen midddels verstelbare zadels en een kantel systeem voor de kiel.

 Met deze constructie is het dus mogelijk de kielbouten los te maken, de boot iets omhoog te stellen zodat de de kiel met het kantelsysteem verticaal gezet kan worden. Hierna is de boot eenvoudig te stallen in een standaard garage met geringe hoogte. Ook is het zwaartepunt lager zodat het rijden met de boot prettiger is.

Tekst van de verkoper:

Wordt alleen verkocht in combinatie met de trailer.

Voor VKZ leden blijft de prijs hetzelfde als vorig jaar, 3000 euro. Maar als ik hem weer op Marktplaats ga aanbieden zal ik er 3500 voor vragen.

De boot is nu nieuw geverfd,  het dakluik en stootranden zijn opnieuw in twee componenten epoxyhars gezet.

Er is een vrijwel nog nieuw afdekzeil bij, nu 2 jaar terug gemaakt.

 

Bij de koop hoort ook een cursus hoe de kiel er weer op te krijgen. En hoe de zadels wel en niet vlot omhoog of omlaag te krijgen zijn.

Het is wat werk en handigheid nodig de gaten voor de kielbouten weer op de corresponderende plekken te krijgen, als dat wat verschoven kan zijn door het verven onder de zadels.

 

Met vriendelijke groet,  
Henri Schmit
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.