Werfbezoek22Verslag van het bezoek aan de Kolibriwerf op 27 februari.

 

De ruimte waar de bijeenkomst wordt gehouden is helemaal veranderd. Niet alleen de naam, die is nu “De Bles”, het is een Grand Café geworden, met een toneeltje, een eigentijdse inrichting en nieuwe bar. Het is even wennen bij binnenkomst, maar dit soort veranderingen kom je, zeker in Amsterdam, vaker tegen dus het wennen gaat snel. Evenals de jachtbouw, gaat ook de horeca met de tijd mee.

Naast Freek gezeten, luister ik naar Pims lezing. Over hout en houtconstructies natuurlijk. Een verhaal dat menigeen al wel eerder een keer heeft gehoord, maar mij viel op dat Pim er in slaagt iedere keer weer weet te boeien. De tijdens het verhaal doorgegeven stukken hout en constructies worden, zo merk ik bij mezelf en ook bij Freek, nauwkeurig bekeken. Nieuw voor mij was het gebruik van Aramide, waar Kevlar van wordt gemaakt, dat onder andere gebruikt wordt in kogelwerende vesten. Er is discussie mogelijk over wat “kogelwerend” betekent, maar twee lagen meegelijmde Aramide maken de toch al sterke huid drie en een halve keer sterker.

Eén van de doorgegeven stukken hout was een stuk romp van een 9-meter. Duidelijke schuurplekken, maar oppervlakkig. Nergens een gat of gaatje te zien. Die 9-meter, van vijftien jaar geleden, was samen met polyester lotgenoten, tijden een storm een Franse haven ingevlucht en op het basalt terecht gekomen. De “plastic” boten moesten worden afgevoerd met duwbakken, terwijl de Kolibri “een kopje water” binnen had gekregen. Natuurlijk is hier sprake van scheepsbouwerslatijn, maar laten het nou eens twee, drie emmers geweest zijn, dan vind je die nog niet terug in zo’n schip. Zonder Aramide al bijzonder sterk.

De film behandelde de ombouw van een 560 tot een scheepje dat zware weersomstandigheden moet aankunnen. Ik ving op dat er mee naar Amerika gezeild zou worden. Of dat is gebeurd weet ik niet, misschien moet het nog plaatsvinden.

De film was waarschijnlijk opgenomen met een moderne fotocamera, die bij video het beeldformaat 16:9 hanteert. De programmatuur waarop het werd afgespeeld kon dat formaat blijkbaar nog niet aan en gaf het daarom dus weer op het inmiddels aloude 4:3. Bij een opname van bovenaf was dat het duidelijkst. De 560 was een bootje geworden waarvan de verhoudingen, die wij goed kennen, geheel waren verdwenen. Ingedrukt bij boeg en spiegel en juist uitgezet in de breedte. Bij een volgende presentatie zal dit ongetwijfeld opgelost zijn.

Op naar de werf, echter eerst nadat Pim kort even aangaf wat de uitgangspunten zijn geweest bij het ontwerp van de 6.5. Die zijn:

  • Door licht en sterk te bouwen, ontstaat een bijzonder snelle zeiler. Dat betekent o.a. planeermogelijkheden, maar wel in combinatie met goede aan-de-windse zeileigenschappen en niet te vergeten goede lichtweereigenschappen voor avondzeilen op de plas.
  • Stijlkenmerken van de 560 toepassen.
  • Basic inrichting.
  • Extra aandacht voor de ergonomie met oog op de zeiler met enkele grijze haren. Die schemeren bij Pim trouwens ook al. Dit doordat bv de motor gemakkelijk bereikbaar is in een bun, maar ook opklapbaar waardoor de boot aan de onderkant glad blijft. Geen brugdek ivm instap in kajuit. Brede gangboorden en gemakkelijke doorloop naar voordek. Giek die, net als bij de 560, voor je hoofd langs gaat als je staand stuurt. Gemakkelijk bereikbare bergplaats onder achterdek voor b.v. stootwillen
  • Diepgang 125 cm passend bij plassenzeilen, maar en hefkiel is zeker ook mogelijk.


Bij binnenkomst in de loods loop je meteen tegen de kont van 6.5 aan. Adembenemend voor een 560’er. Zo goed als vlakke bodem, maar dan achter wel twee meter breed! Eerste indruk hierbij was: stabiel! En meteen daarna de herinnering aan de woorden van Pim kort voordat we naar hier gingen: bij ruime wind moet dit scheepje gaan planeren en zo’n 15 á 20 knopen kunnen lopen. Dan is zo’n breed achterschip natuurlijk heerlijk.

Er komt een nieuwe generatie 560’ers aan die zeilt in de Kolibri 2.0, de 650’er. Een “6.5-er” bekt eigenlijk niet lekker. We zullen zien en merken hoe het spraakgebruik gaat worden. Taal is, evenals de jachtbouw, dynamisch.


Freek heeft op het Zeilersforum al meteen een beschrijving gezet van de 6.5. Hier is de link:

Freek op het Zeilersforum over de 6.5

Ab Bult die ook onderstaande foto's heeft gemaakt