De Kolibri 560 werd ontworpen door dhr G.A. Pfeiffer en gebouwd door de Van den Brinken, die hun jachtwerf  uiteindelijk naar dit schip noemden.

 

We kunnen zonder overdrijving stellen dat de Kolibri 560 een begrip in de Nederlandse watersport is. Hele generaties hebben hun eerste zeilervaringen met een Kolibri 560 opgedaan en iedereen heeft wel een familielid, vriend of kennis die een 560 heeft of heeft gehad.
Het is een unieke boot met bijzondere zeileigenschappen. Snel zeilend en wendbaar als een open boot. Maar toch weerbaar en veilig waardoor het grote water niet geschuwd hoeft te worden.


Vanwege het nog steeds unieke karakter van de Kolibri 560 heeft de werf besloten het model opnieuw in productie te nemen. Mede doordat de bouw in hout erg kostbaar geworden is, wordt de 560 nu in kunststof vervaardigd. 

Dat de zeilprestaties van de nieuwe polybri niet onderdoen voor die van de oorspronkelijke houten versie, is ondermeer tijdens de winterwedstrijden van 2010 op de Kaag duidelijk gebleken!

Op de website van de Kolibriwerf vindt u verder alles over de Kolibri 560. 

Hieronder ziet u een zeilimpressie van de Kolibri 560.

De opnames zijn gemaakt tijdens de Frieslandweek 2008 door Anneke van Burgsteden.

 

Ook tijdens de 24 uursrace gaat geen zee te hoog voor een Kolibri 560.

Een film gemaakt door Eli van den Broek