Belgische kustweek

BELGIË

Het is al weer enkele jaren geleden dat wij een van de zeehavens van België bezochten. Dat was dan op doorreis naar of van Engeland.

Deze keer willen we weer eens de aandacht richten op de Belgische havens zelf.
Dat zijn: Zeebrugge, Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort.

Op zaterdag 3 augustus 2019 vertrekken we zo vroeg mogelijk vanuit Bruinisse via het Veerse Meer, Middelburg, en Vlissingen naar Breskens.

De volgende dagen worden de bestemmingen door het weer en het getij bepaald. In ieder geval proberen we alle vier havens aan te doen. Bij gunstige wind varen we een halve dag voor de volgende bestemming. Zaterdag 10 augustus eindigt de tocht in Breskens.

Deze tocht is ook uitstekend geschikt voor de kleinere boten zoals de 560. Als er een windkracht 6 in welk enig weerbericht voorkomt, gaan we niet de zee op en alleen als de wind gunstig staat, bij windkracht 5.

Wij zijn ervaren kustzeilers en wij begeleiden de onervaren zeilers; wij nemen geen enkel risico.  Ruim van te voren krijgen alle deelnemers uitgebreide instructies.

Er zijn geen kosten aan verbonden; als we iets gezamenlijk moeten kopen, gaan we wel met de pet rond.

Het zal niet de eerste keer zijn dat er die week harde wind wordt verwacht, en dat de leiding besluit om niet de zee op te gaan.

Dan wordt het een andere Belgische bestemming: Antwerpen.

Antwerpen is een mooie stad waar je gemakkelijk voor een week vertier kan vinden.

De route wordt dan verlegd: zaterdag 3 augustus zo vroeg mogelijk vertrek vanuit Bruinisse naar Wemeldinge en de volgende dag over de Westerschelde naar Antwerpen.

Daar blijven we twee dagen en woensdag eindigt de tocht in Wemeldinge.

Over de Westerschelde kan je prima zeilen en er is buiten de boeien ruimte zat; van die grote containerschepen heb je geen last.

In Antwerpen verzorgt de leiding een toeristisch programma;  maandag maken we een historische tocht door het oude centrum van Antwerpen en dinsdag een boottocht door de haven.

Meld je aan!

Jan en Berry van Bueren

Evenement eigenschappen

Datum Evenement: zaterdag 03 aug 2019 0:00
Einddatum evenement: zaterdag 10 aug 2019 0:00
Max. aantal Onbeperkt
Geregisteerd 5
Sluitdatum zaterdag 27 juli 2019
Organisator Jan en Berry van Bueren
Locatie Bruinisse
Login om te registreren
Deel dit evenement
 
 

Aankomende evenementen

Jaarvergadering
zondag 24 nov 2019 0:00
Ga naar boven