Singlehanded

De "Singlehanded" is het oudste, zwaarste, maar ook leukste zeilevenement voor solozeilers. 

Doel van de Singlehanded is om met minimaal motorgebruik de vaaropdracht uit te voeren.

De vaaropdracht wordt tijdens het palaver uitgereikt, maar is niet leesbaar. Om 13:00 uur als alle deelnemers buiten de haven zijn word er een code bekendgemaakt, waarna de deelnemers de vaaropdracht kunnen lezen. Tot de start is het dus onbekend wat de opdracht is welke de deelnemers moeten verrichten.

De Singlehanded staat bekend als het zwaarste, maar ook het leukste, solo-zeilevenement van Nederland. Van de deelnemers zijn er altijd een 15 tot 30 % die de opdracht niet afmaken. Dit kan komen door slechte voorbereiding, of het niet juist interpreteren van de diepte die de dieptemeter aangeeft op het Wad, maar kan ook ook verkeerde planning of door de weersomstandigheden komen..

In het verleden is bewezen dat zowel kleinere als grotere boten maar ook mannen als vrouwen de begeerde wisselprijs in de wacht kunnen slepen.

Deze prijs kan je winnen door goede navigatie, goed de snelheid van de boot kunnen schatten, het op de juiste manier bijhouden van het logboek en journaal. Veel bekende solozeilers hebben de Singlehanded gevaren, en de algemene conclusie is dat de Singlehanded zwaarder is dan menig oceaanoversteek.

                

Reid de Jong, bedacht in 1969 de Singlehanded.

Aan dit evenement doen altijd een aantal Kolibri's mee.

Meer informatie op www.singelhanded.nl

 

Evenement eigenschappen

Datum Evenement: zaterdag 20 okt 2018 0:00
Einddatum evenement: woensdag 24 okt 2018 0:00
Max. aantal Onbeperkt
Geregisteerd 0
Organisator Singlehanded organisatie
Locatie Lelystad
Deel dit evenement
 
 

Aankomende evenementen

48e Algemene Ledenvergadering
zondag 18 nov 2018 13:00
Ga naar boven